PREDMET
Svetilka je eden najbolj spregledanih avtonomnih predmetov. Njena vloga in funkcionalnost sta zmanjšali njen pomen do te mere, da je več sploh ne opazimo.
Ne samo, da je svetilka soustvarila večino najboljših del človeštva, ampak je tudi sama po sebi umetniško delo, poleg tega, da jih razsvetljuje.
Je enako pomembna kot zrcalo v fotoaparatu ali oči, um in celo prsti fotografa, hkrati pa služi kot še eden v vrsti dokazov, da človek s svojim ravnanjem stvari jemlje za samoumevne.
Ljudje si običajno ogledajo to, kar so si prišli ogledat, vse ostalo pa je v njihovi veleumni zavesti le del ozadja oziroma kulisa. Tak primer je avtonomni SOUMETNIK.
UMETNIK / UMETNICA
Rakso (sicer Rajat) je vizualni umetnik iz New Delhija. Je svobodni ilustrator in fotograf, ki je aktivno sodeloval pri razvoju neodvisne kinematografije v tem mestu in obožuje prav vsak, še tako majhen prispevek, ki ga je ustvaril. Delal je tudi kot prostorski oblikovalec dogodkov in kavarn v Delhiju. Trenutno študira film ter medijske umetnosti in prakse na Visoki šoli za umetnost Univerze v Novi Gorici.

www.rakso.portfoliobox.me