PREDMET
#shinyshiny #glow #special #amazing #beautiful #oneofakind #ohah! #blingbling #disco #electrotechno #hype #cheap #sexy #seductive #kitsch #trash #garbage #epileptic #saturation #disposable #useitandabuseit #lol #omg #wtf #like #comment #newmessage #lookatme #selfie #nofilter #yesfilter #attentionwhore #facebook #instagram #twitter #hashtag #error #warning #falsesplendour #goodadvertising #misleading #dontbelievethehype #justimage #prettylies #nomeaning #emptyinside #cliche #notreal #fake #pulltheplug
UMETNIK / UMETNICA
Nina Bric prihaja iz Nove Gorice, je samozaposlena v kulturi kot slikarka, po izobrazbi pa profesorica likovne umetnosti. Ukvarja se s slikanjem, kiparjenjem, ilustracijo, risanjem stripov in izdelovanjem lutk. Razstavljala je v Ljubljani, Novi Gorici, Velenju, Mariboru in Biljah, izven Slovenije pa v Gorici, Trstu (oboje ITA) in Banja Luki (BiH). Oktobra 2013 se je udeležila umetniške rezidence v Rigi, Latviji, pri stripovski reviji Kuš!. Sodelovala je pri več predstavah v Slovenskem mladinskem gledališču Ljubljana in Lutkovnem gledališču Ljubljana, z režiserjem Matjažem Pograjcem, scenografinjo in kostumografinjo Barbaro Stupico in igralko in režiserko Asjo Kahrimanović. Živi in dela v Ljubljani.
Njen stil je zelo prepoznaven, pisan, stripovsko - pop nadrealističen, z motivi golih žensk in plišastih otroških muck, medvedkov in zajčkov. V njenih slikah pa so nakazani namigi na grozljivke, na svet erotike, nasilja, tudi spolnega nadlegovanja. Njeno delo, ki je poudarjeno ironično in posmehljivo, nastaja iz prepletanja ljubkosti in strašljivosti, končni učinek pa je predvsem želja po podiranju tabujev, poigravanje z erotiko, seksualnostjo in dvoumnostjo, premagovanje resnobnosti z zafrkljivostjo.

ninabric.si