PREDMET
Navodila za dvigovanje umetnosti brez povezave z internetom

Veslanje stoje z olimpijsko palico

1. Stoje držite olimpijsko palico spredaj, tako da počiva na stegnih, roke v srednji širini, z dlanmi proti telesu.
2. Olimpijsko palico dvigujte, dokler ne doseže vrhnjega dela prsi, na kratko zadržite in jo nato počasi spustite nazaj v začetni položaj.
3. Pazite, da bremena ne dvigujete sunkovito, z usločenim križem.

Potisk z ramen - stoje

1. Stoje držite olimpijsko palico spredaj, tako da počiva prednjem delu vratu, malo nad višino ramen.
2. Olimpijsko palico dvigujte naravnost navzgor, dokler se komolci skoraj ne zaklenejo, zadržite in nato palico počasi spustite nazaj v začetni položaj.
3. Pazite, da bremena ne dvigujete sunkovito, z usločenim križem.

Švung

1. Stoje držite olimpijsko palico spredaj, tako da počiva prednjem delu vratu, malo nad višino ramen, z rahlo pokrčenimi koleni.
2. Olimpijsko palico dvigujte naravnost navzgor, dokler se roke skoraj ne zaklenejo, zadržite in nato palico počasi spustite nazaj v začetni položaj.
3. Pri dvigovanju izdihnite, pri spuščanju vdihnite.
UMETNIK / UMETNICA
Guido Segni, alias Clemente Pestelli (roj. 1980 v Italiji) ima izkušnje s hektivizmom, net artom in video artom. Živi in dela nekje na križišču med umetnostjo, internetno pop kulturo in podatkovnimi halucinacijami. Pri svojem ustvarjanju dnevno (zlo-/upo-)rablja internet, njegovo delo pa zaznamujejo manjše manipulacije tehnologije, ki združujejo konceptualne pristope s tradicionalno hekersko željo po tem, da stvari napravi čudne, neuporabne in disfunkcionalne. Nedavno je svojo identiteto zamenjal za drugo in začel ustvarjati dela, akcije in intervencije pod psevdonimi, kolektivnimi in multipliciranimi imeni (Dedalus, Clemente Pestelli, Guy McMusker, Angela Merelli, Anna Adamolo, Guy The Bore, Umberto Stanca, Silvie Inb, Fosco Loiti Celant, Guru Miri Goro, Leslie Bleus, Luther Blissett). Je soustanovitelj skupine Les Liens Invisibles , razstavljal pa je v galerijah, muzejih (MAXXI Rome, New School of New York, muzej KUMU Art v Talinnu) ter na mednarodnih festivalih umetnosti in medijskih umetnosti (mednarodni Beneški bienale, festival SHARE v Piemontu, Transmediale). Trenutno poučuje na Accademia di Belle Arti v Carrari, vodi imaginarni laboratorij REFRAMED in je član uredništva projekta Atypo.

www.guidosegni.com