PREDMET
O tem delu: Uhhhhhh - kako naj vam razložim vse to, ne da bi ob tem delovala kot norec? Resnica je, da je to delo nastalo iz dolge in kompleksne serije pomenljivo brezpomenskih čustvenih dogodkov, zaradi katerih sem na steklenico napitka Bang Soda prilepila obraz Igorja Štromajerja in vse skupaj upodobila na velikanskem platnu dimenzij 185 x 150cm. To sem storila pred nekaj leti za tematsko razstavo. Eden izmed razlogov za mojo odločitev, in teh je štiritisočdevetstopetindvajset (vseh nikakor ne morem umestiti v ta kratek opis) - da se je čedni obraz kustosa festivala Pixxelpointa pojavljal na vseh možnih plakatih in majicah ter steklenicah piva ob prelestnih dekletih iz dežele Facebooka. To mu je prineslo slavo. Zato sem sklenila, da moram njegovo popularnost prenesti v neko drugo dimenzijo, čisto zares. Sliko sem prodala, izkupiček je bil mimogrede odličen, in tako zdaj psevdo-kustos visi v domu neke osebe, nesmrten in spremenjen v trgovsko blago. Nikakor mu nisem želela narediti sramote, zato njegovega kolosalnega obraza nisem prilepila na prevelik plakat in ga postavila vsem pred oči. Namesto tega sem ga upodobila na nalepki steklenice, kjer ga skorajda ni mogoče videti, čeprav vi to veste, saj sem vam jaz povedala, da je tam.
UMETNIK / UMETNICA
Mislim, da sem umetnica, torej verjetno sem. Takšno ime si pripisujem samo zato, ker so mi drugi povedali, da je tako prav. Včasih sem se predstavljala kot »slikarka«, vendar te dni moj ustvarjalni proces sega precej širše, svoje slikarsko in grafično znanje uporabljam za to, da stvari spreminjam v komercialne dobrine.
Morda sem umetnica, morda pa tudi ne – in to je morda pomembno, morda pa tudi ne, odvisno pač od tega, kaj je po vašem umetnost – oziroma kaj ni.
Konec.

catleonardart.squarespace.com