Vlado G. Repnik

DIGITALER STOFFDRUCK

portret
Nemčija, 2014

V Berlinu je Gotvan Repnik 64 dan po kuratorjevem povabilu v ponedeljek, 6. oktobra 2014 nekaj po 13 uri iz ulice Duncker vstopil v prodajalno EICIE digitaler stoffdruck. Pol ure kasneje je iz nje izstopil kot lastnik slike (70 cm x 100 cm) ter z njeno razstavitvijo na festivalu Pixelpoint postal avtor projekta, ki transcendentira iluzije o avtorstvu, originalnosti ali unikatnosti umetnosti in osebnosti.

Prižgan laptop potopite v belo akrilno bravo. Ko ugasne njegov ekran, vas presune žalosten trenutek. Medtem ko sveže, belo in lepo telo stroja umira, ga z macolo in trideset centimeterskim žebljem pribijte na zid, da se tam počasi skupaj z vami balzamira. Ne me quite pas. To je bilo življenje in delo nekega laptopa. Vse ostalo je stvar interpretacije.

Mon Cheri – naredi mi to podobo zopet digitalno! Kdor misli misel Natalije Gončarove je Natalija Gončarova – kdor pa gleda Mlado žensko je Petrus Christus.


Vlado G. Repnik

Vlado G. Repnik je akademski slikar, gledališki in radijski režiser ter magister umetnosti. Ustvarja na področju performansa, novih medijev, uprizoritvenih in vizualnih umetnosti. V osemdesetih utemelji supramodernizem, sedaj kot polimedijski umetnik deluje z vdorom realnega, manifestacijami, vizualnimi predavanji in drugimi paradoksalnimi povezavami. Njegovo delo je redno predstavljeno na različnih mednarodnih festivalih in razstavah doma in v tujini.
www.babalan.org