Valérie Wolf Gang

Nova zemlja, nov začetek

eksperimentalni video, 9'
Portugalska, 2014

Delo "Nova zemlja, nov začetek" je študija, ki je nastala v okviru raziskav za magistrsko nalogo "Umetnik v tujini – Vpliv zamenjave okolja na umetniško ustvarjanje". Multimedijska umetnica Valérie Wolf Gang raziskuje različne aspekte umetnikovega življenja v tujini in na različnih rezidencah, ki bogatijo inspiracijo in umetniško ustvarjanje. Postavlja si vprašanje kako lahko drugo okolje spreminja našo percepcijo na svet okoli sebe in hkrati v nas samih. V ta namen se je za nekaj mesecev preselila na Portugalsko, kjer se je izolirala od svojega domačega prostora in se popolnoma prepustila novemu okolju. Svoje občutke redno dokumentira in zapisuje (tudi na spletni platformi artist-abroad.com), prav tako pa ustvarja zbirko video poezij, ki bodo pokazatelj najglobljega razmišljanja o sebi in okolju, kamor se je preselila. "Nova zemlja, nov začetek" je študija, ki simbolično prikazuje novo rojstvo v novem kraju, z novim zavedanjem same sebe in novim pogledom na lastni umetniški opus.

 

Valérie Wolf Gang

Multimedijska umetnica Valérie Wolf Gang (1990), je aktivna na področju videa in sodobnih umetniških praks. V Ljubljani je dokončala Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo, nato pa z nalogo "Vloga režiserja v video instalaciji" diplomirala na Visoki šoli za umetnost Univerze v Novi Gorici in pridobila naziv diplomantka digitalnih umetnosti in praks. Svoje teoretično in praktično znanje je izpopolnjevala tudi na filmski akademiji FAMU v Pragi. Redno dela z različnimi mediji in snuje multimedijske instalacije, ki so razstavljene v številnih galerijah, njeni videi pa so prikazani na različnih festivalih in kinodvoranah. Ima status samostojne kulturne delavke, ki ga podeljuje Ministrstvo
Republike Slovenije za kulturo. Dejavno je vključena v različna področja sodobne umetnosti in produkcije ter umetniške rezidence. Trenutno je študentka magistrskega programa "Medijske umetnosti in prakse" na Visoki šoli za umetnost Univerze v Novi Gorici, kjer se izobražuje na področju sodobnih umetniških praks.
http://valeriewolfgang.com