Lavoslava Benčić
Sodelavca: Mary Galvin, John O'Sullivan, Cork Institute of Technology, Cork (Irska)

Ustvarjalec digitalnih zgodb

aplikacija za mobilne naprave / poigričenje, zgodbarstvo
Slovenija, Hrvaška, Irska, 2014

Ustvarjalec digitalnih zgodb − Izkušnja igrice mora obiskovalce spremeniti v aktivne udeležence. Elementi igre podpirajo zabavo/odkrivanje/kreativnost med obiskom festivala Pixxelpoint. Uporabniki spontano raziskujejo svojo ustvarjalnost. Igričarska izkušnja igralce pritegne s pomočjo pripovedništva. Njihove zamisli lahko postanejo podlaga za prihodnje projekte.
Vmesnik Ustvarjalca digitalnih zgodb spodbuja ustvarjalnost različnih vrst igralcev in jim omogoča ustvarjanje zgodb, ki so tesno povezane z vizualno vsebino projekta (fotografijami). Fotografije se zberejo z vabilom, ki je odprto mesec dni pred začetkom aktivnosti javnega pripovedništva na festivalu. Fotografski viri so urejeni v štiri kategorije (Junak 1, Junak 2, Kraj, Naključno). Fotografije udeležencem pomagajo prebuditi ustvarjalni navdih za personalizirane zgodbe. Na začetku pripovednega procesa se fotografije v Digitalnem ustvarjalcu zgodb izberejo naključno. V osrednji fazi igranja uporabnik napiše zgodbo/zaplet, to pa na koncu shrani na strežnik. Pozneje bodo zgodbe objavljene na FacebookB strani festivala Pixxelpoint.
Igričarska izkušnja trenutno deluje brez internetne povezave na mobilnih napravah Android.

https://www.facebook.com/events/879532885391519/

 

Lavoslava Benčić

Lavoslava Benčić je samozaposlena ustvarjalka na področju kulture od leta 1985. Ima bogate izkušnje s področja ideoloških konceptov, zasnov in izvajanja medijskih projektov (celostne grafične podobe, tehnično uredništvo in oblikovanje, fotografije, video, multimedijski projekti, interaktivne igre, kaligrafija in umetniške podatkovne zbirke). V svojih člankih obravnava didaktično tehnologijo, oblikovanje knjig in interaktivni dizajn.
Pedagoško in andragoško znanje je pridobivala na Pedagoški Fakulteti, izobrazbo s področja medijev pa na Inštitutu in akademiji za multimedije v Ljubljani. Potem, ko je diplomirala iz vodenja medijskih projektov na londonski Univerzi Middlesex in zaključila podiplomski študij grafičnega oblikovanja na kolidžu London College UCK, je trenutno absolventka magistrskega programa "Medijske umetnosti in prakse" na Visoki šoli za umetnost Univerze v Novi Gorici, kjer zaključuje magistrsko nalogo na področju novih medijev. Obiskala je več kot dvajset mednarodnih delavnic in poletnih šol.
Njena dela so bila prikazana in razstavljena v Avstriji, Belgiji, BiH, Hrvaški, Franciji, Nemčiji, Indiji, Italiji, Norveški, PR Kitajski, Poljski, Romuniji, Srbiji, Sloveniji, Švedski, Švici in Turčiji. Prejela je 3 nagrade za igre in 6 fotografskih nagrad.