Lavoslava Benčić

RGB Kosmatinec

elektronski tekstil
Slovenija, 2014

 

Lavoslava Benčić

Lavoslava Benčić je samozaposlena ustvarjalka na področju kulture od leta 1985. Ima bogate izkušnje s področja ideoloških konceptov, zasnov in izvajanja medijskih projektov (celostne grafične podobe, tehnično uredništvo in oblikovanje, fotografije, video, multimedijski projekti, interaktivne igre, kaligrafija in umetniške podatkovne zbirke). V svojih člankih obravnava didaktično tehnologijo, oblikovanje knjig in interaktivni dizajn.
Pedagoško in andragoško znanje je pridobivala na Pedagoški Fakulteti, izobrazbo s področja medijev pa na Inštitutu in akademiji za multimedije v Ljubljani. Potem, ko je diplomirala iz vodenja medijskih projektov na londonski Univerzi Middlesex in zaključila podiplomski študij grafičnega oblikovanja na kolidžu London College UCK, je trenutno absolventka magistrskega programa "Medijske umetnosti in prakse" na Visoki šoli za umetnost Univerze v Novi Gorici, kjer zaključuje magistrsko nalogo na področju novih medijev. Obiskala je več kot dvajset mednarodnih delavnic in poletnih šol.
Njena dela so bila prikazana in razstavljena v Avstriji, Belgiji, BiH, Hrvaški, Franciji, Nemčiji, Indiji, Italiji, Norveški, PR Kitajski, Poljski, Romuniji, Srbiji, Sloveniji, Švedski, Švici in Turčiji. Prejela je 3 nagrade za igre in 6 fotografskih nagrad.