Kitty Taylor in Fakington Wilde

VOŽNJA

video in zvočna pokrajina
Avstralija, 2014

Video: Kitty Taylor
Zvok: Fakington Wilde in Kitty Taylor

Vožnja NI UMETNOST.
Vožnja je preprosto resničnost poklicnega umetnika, ki živi v primestju, v avstralski zvezni državi Tasmanija.
Vožnja je tisto, kar počnem vmes, medtem ko ustvarjam UMETNOST.
Vožnja je tisti čas, ko ure in ure preživim v samoti in razmišljam.
Vožnja je tisti čas, ko kujem načrte.
Vožnja je moj edini zasebni prostor.
Vožnja predstavlja en teden v mojem življenju.
Vožnja ni tisto, kar ljudje mislijo, da je moje življenje.
Vožnja ni glamurozna.
Vožnja je tisto, kar počnem.
Vožnja NI UMETNOST.
Snemanje in produkcija sta potekali z uporabo pametnega telefona iPhone 5 z operacijskim sistemom iOS8. Delo Vožnja spremlja en teden mojega potovanja na sestanke zaradi UMETNOSTI, ki jih moram opraviti, da bi izpolnila svojo obveznost do umetniške organizacije, za katero delam. Morda se to, da sem umetnica, komu zdi glamurozno, če bi sodili zgolj po tem, kar se odločim objaviti na družbenih medijih. V resnici gre za ure in ure trdega dela, ki jih opazovalec ne vidi. To so tiste izgubljene ure vmes, ko se umetnost ne dogaja. TO NI UMETNOST.
http://www.kittytaylor.com.au/?p=595


Kitty Taylor

Kitty Taylor živi in ustvarja na otoku Tasmanija, v avstralski zvezni državi na južnem delu celine.
Njena najvidnejša dela so s področja digitalne fotografije in novomedijskih projekcij na festivalih na prostem. Navdih črpa iz vse večje odvisnosti ljudi od družbenih medijev, internetnega vmesnika iz devetdesetih let ter obsežnega zbiranja podatkov.
Njena dela so morda močno zaznamovana z digitalnimi tehnologijami, vendar Kitty uporablja tudi različne analogne tehnike z dodatno obdelavo v operacijskem sistemu iOS. Kitty še nikoli ni uporabljala Photoshopa.
Njena dela so bila razstavljena povsod po svetu, vendar jo v Tasmaniji zastopa galerija Pejean, ki ima sedež v njenem domačem mestu Launceston.
Kitty je svoja dela prenesla v različna javna umetniška dela velikega formata, odkupili pa so jih tudi za filmske in televizijske produkcije in številne družbene projekte. http://www.kittytaylor.com.au