Karl Heinz Jeron

Posvetujte se z modrecem

video, 51''
Nemčija, 2014

Posvetujte se z modrecem je del sklopa Nekdo je nekaj naredil. Nato so prišli ljudje.
Video blog, v katerem nastopajo roboti, in vsebina iz družabnih medijev.
Celoletne dnevno osvežene vsebine na portalu Youtube.
Uprizoritev.
Motorizirane lesene igrače z uporabo tako imenovane uporabniško generirane vsebine priredijo absurdno predstavo. Projekt je nekakšen odtok družabnih medijev.
"Ponoči je bila v sobi velika žirafa, poleg nje pa še ena, zmečkana. Nato je večja zavpila, ker sem ji vzel zmečkano. Nato je nehala kričati: takrat sem sedel na zmečkano"
Sigmund Freud: Analyse der Phobie eines fünfjährigen Knaben – Kapitel 2

Okolja spletnega protokola web 2.0 bralcev masovnih medijev omogočajo, da objavljajo svoje vsebine. Tako se oblikuje paradigma "produporabe", ki ima močan vpliv na družbene prakse, medije in demokratično družbo nasploh. Te vsebine so surovina, iz katere je nastal projekt Nekdo je nekaj naredil. Nato so prišli ljudje.
http://jeron.org/somebody-did-something-then-the-people-came

 

Karl Heinz Jeron

Rojen je bil leta 1962 v nemškem mestu Memmingen. Živi in ustvarja v Berlinu. Od leta 2000 do 2006 je Jeron predaval multimedijsko umetnost na Univerzi umetnosti v Berlinu. Njegova dela so bila razstavljena v ustanovah oziroma na prireditvah, kot so ZKM Karlsruhe, Ars Electronica Linz, Documenta X, ICA London, Walker Art Museum Minneapolis, Berlinischen Galerie Berlin in Museum of Modern Art v San Franciscu.