Inga Mijatović in Luka Pompe

Selfie

interaktivna instalacija
Slovenija, Italija, 2014

V času, ko je tehologija dosegljiva vsakomur, v času, v katerem se posameznik izgubi v množici subjektov, se lahko hitro počutimo osamljene. Naj bo umetnost tista, ki nas povezuje! In naj bo umetnost tista, ki nas loči! V poplavi vizualnih sporočil se odločimo, kaj bomo vzeli za svoje, kaj bo ostalo v spominu.

Najljubša podoba je zrcalo. Najraje vidimo svoj odsev. Naredimo ga posamično in povežimo se med seboj. Glejmo sebe v virtualni interakciji z drugimi. Najdimo se v množici.

Projekt Selfie se je začel novembra 2014. Kdor želi, lahko do konca festivala Pixxelpoint 2014 sodeluje s svojim prispevkom tako, da posnete selfije preko spletne strani http://goo.gl/cKeFKd naloži v bazo podatkov, kjer jih avtorja zbirata.

Zadnje tri dni festivala bodo na ogled projekcije selfijev:
– V sredo (10.12.) in četrtek (11.12.) bodo selfiji javno projicirani v Novi Gorici.
– Zadnji dan festivala, v petek (12.12.), pa se bodo selfiji tudi snemali na licu mesta in se takoj projicirali v shemo, ki jo bomo manipulirali v živo.

 

Inga Mijatović

Akademska slikarka, na področju kulture deluje od leta 2007. Njena dela se gibljejo od kiparjenja, instalacij in modnega oblikovanja, do fotografije, sicer pa je osredotočena na slikanje. V več skupinski razstavah in projektih deluje tudi kot kuratorka. Trenutno je študentka magistrskega programa "Medijske umetnosti in prakse" na Visoki šoli za umetnost Univerze v Novi Gorici, kjer se izobražuje na področju sodobnih umetniških praks.

Luka Pompe

Diplomirani inženir multimedijskih komunikacij. Že med študijem je deloval na področjih digitalnih medijev in razvoju sistemskih rešitev za mobilne terminale. Zadnja leta pa se posveča predvsem vizualni komunikaciji in novim medijem. Ljubitelj makro-fotografije in animacije. Trenutno je študent magistrskega programa "Medijske umetnosti in prakse" na Visoki šoli za umetnost Univerze v Novi Gorici, kjer se izobražuje na področju animacije in novih medijev.