Hannes Seidl

Ustvari si sam (komplet za sestavljanje glasbene skrinjice)

video / mešani mediji
Nemčija, 2014

"Mehanski komplet za sestavljanje glasbene skrinjice je čudovit način učenja in ustvarjanja glasbe. Komplet vsebuje ...
glasbeno skrinjico
3 trakove za zapis melodije
luknjač
... in knjižico z navodili ter vzorčni trak za zapis melodije"
Ta skrinjica je nastala kot rojstnodnevno darilo, najbrž zato, ker je predstavljala izziv za mojo iznajdljivost, da iz omejenega nabora variacij ustvarim nekaj kreativnega.
Zaenkrat traku še vedno nisem preluknjal.

Video: Daniel Kötter


Hannes Seidl

Hannes Seidl je bil rojen leta 1977 v Nemčiji. Študiral je skladateljstvo v Essnu in Gradcu ter za svoje umetniško delo prejel številne štipendije, med drugim za letne delavnice Darmstadt, Akademie der Künste Berlin in DAAD.
Hannes Seidl je sodeloval v nekaterih prepoznavnih umetniških skupinah, kot so Ensemble Modern, Klangforum Wien in Neuen Vocalsolisten Stuttgart. Njegove skladbe so izvajali po vsem svetu, med drugim na festivalih Ulstraschall v Berlinu, Ultima v Oslu, Steirischer Herbst v Gradcu, ECLAT, Varšavska jesen in drugod.

Leta 2002 je z Maximillianom Marcollom ustanovil elektronski duet dis.playce, kjer ustvarja še danes. Od leta 2008 naprej je na različnih projektih sodeloval z video umetnikom Danielom Kötterjem. Med drugim je sodeloval tudi pri glasbenih gledaliških predstavah ("Falsche Arbeit" 2008, "Falsche Freizeit" 2010, "Freizeitspektakel" 2010, "Fernochester" 2012 in "KREDIT" 2013), instalacijah ("Galeriev 2010, "Treppe" 2011), kratkih filmih ("Film für übers Sofa" 2009, "Anschlussfilm" 2010, "Vorderbühne" 2012) ter radijski igri »Studio« (2013).

Hannes živi in ustvarja v Frankfurtu na Majni.

http://www.stock11.de/personen/hannes-seidl.html