ˆAphra Tesla Operating System Incorporated / Neven M. Agalma

DexeoeahoexterlesterlesterleHuxDexAA

Huxterltronics-NoiseVoice
Slovenija, 2014

...HuxDexAA je zvočno-performativna entiteta, topologija vozla - glasa in zvoka. Na eni strani glas kot neoprijemljiv in akuzmatičen, ki mu ne najdemo izvora, glas, ki ga ne moremo vmestiti, niti na stran jezika, niti na stran telesa. Na drugi strani zvok, kot prasket, šum, zareza v zvočnem, ki je neobvladljiv, nepredvidljiv in prihaja iz neorganskih oblik materialnosti. /...HuxDexAA/. Sonornost, ki prihaja z dveh koncev in na/iz-zvočuje svojo prezenco preko 'organskosti' glasu in neorganskosti tehničnega artefakta. To, kar se proizvaja kot glas in zvok, kljub svoji vpetosti v materialni nosilec, 'ponavzoča' objekt-glas, ki je pripet na materialnost, s katero nikoli ne sovpade do konca. Sonornost tako obenem priklicuje in zakriva objekt-glasu/zvoka, prikriva svojo afoničnost. V tem polju in razcepu vznika beseda/molk in glas/ne-zvok. ...AA
http://purplepatchexp.wix.com/huxdexaa


Aphra Tesla

Rojena v Slovenj Gradcu, po študiju slikarstva se leta 2009 na festivalu ExPonto predstavi kot multimedijska ustvarjalka z lastno predstavo Pa-pa ati, 2010 magistrira iz videa in novih medijev na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Leta 2011 na SiNAPSA Neuroscience Conference '11, Central European FENS Featured Meeting,premierno predstavi zasnovan odprtokodni sistem, "project Aphra Tesla Operating System".
Kot intermedijska umetnica sodeluje z ustvarjalci/skupinami tako iz različnih področij umetnosti (Dave Darlington, Cameron Bobro, Marko Churntzchetz, Ema Kugler, Richard Heslop, Svetlana Makarovič, Fundacija Sonda, Toni Soprano, Joži Šalej, Matjaž Latin, Ivan Peternelj...), kot tudi znanosti (Oddelek za Neuroznanost Ljubljana) in filozofije (Neven M. Agalma, Bojana Jovićević).
http://www.aphratesla.si/
https://www.facebook.com/AphraTeslaOperatingSystemIncorporated

Neven M. Agalma

Filozof, producent eksperimentalne elektronske glasbe, zvokovni manipulator, noise raziskovalec in performer. Projekti v katerih deluje: Dodecahedragraph, Ontervjabbit, Cadlag, Sevenborn and Rasturen (SBAR), Azbuka + trio projekt Ontervjabbit vs Pharmafabrik, s Simonom Šercem iz neodvisne eksperimentalne založbe Pharmafabrik Recordings iz Ajdovščine. Med drugim je tudi organizator Zasavje Noisefest International festivala (ZNFI), prvega tovrstnega festivala v zasavski regiji, in manjših koncertov/dogodkov/performansov (Infundibulum produkcija), ki se čez leto odvijajo v Delavskem domu Trbovlje (Nova galerija – Kurilnica).
http://znfi.org