Annie Abrahams

Je suis une oeuvre d'art : oui, non, peut être -

Ali sem jaz umetniško delo? Da, ne, mogoče.

Francija, izdelano po naročilu FRACLR leta 2002

Delo "Je suis une oeuvre d'art : oui, non, peut être - Ali sem jaz umetniško delo? Da, ne, mogoče." je nastalo po naročilu FRACLR leta 2007 in je dostopno na njihovi spletni strani od leta 2007. To delo zbira odzive obiskovalcev, spletno mesto pa se obarva glede na njihov naslov IP. S tem delo opozarja, da obiskovalec nikakor ni anonimen – tega se leta 2002 mnogi niso zavedali. Pomemben poudarek je tudi, da je delo prevpraševalo razmerje med spletno umetnostjo in svetom umetnosti na spletnem mestu uradne umetniške ustanove.

  • Dva plakata s citati iz dela "Je suis une oeuvre d'art : oui, non, peut être", ki je bilo objavljeno leta 2006 v okviru uprizoritve/predavanja/spopada taistih citatov na razstavi "Chauffe Marcel!" v organizaciji FRAC Languedoc Roussillon v La Panacée, Montpellier.
  • Spletni arhiv dela "Ali sem jaz umetniško delo? Da, ne, mogoče." v obliki, kakor je od leta 2007 objavljeno na spletnem mestu FRACLR. (www.fraclr.org/archives/abrahams/iamanartwork.htm)


Annie Abrahams

Annie Abrahams (www.bram.org) ima doktorat (M2) iz biologije pri Univerzi v Utrechtu in naziv MA2 Akademije za likovno umetnost v Arnhemu. Pri svojem delu uporablja video, performans in internet, prevprašuje možnosti in omejitve komunikacije nasploh, še posebej pa jo zanimajo načini komunikacije v smislu omrežij. Umetnica je dosegla svetovno prepoznavnost po svoji spletni umetnosti in je mednarodno priznana pionirka performativne spletne umetnosti.

S svojimi deli in performansi se je predstavila v Franciji, med drugim tudi v umetniških ustanovah Jeu de Paume in Centre Pompidou v Parizu, pa tudi v mnogih mednarodnih galerijah kot so Black Mountain College Museum + Arts Center v ameriškem mestu Asheville; španski Espai d'Art Contemporani de Castelló; New Museum, New York; armenski Center za sodobno in eksperimentalno umetnost, Erevan; londonska galerija Furtherfield; in amsterdamski NIMk.