some_text

Aljoša Abrahamsberg je po izobrazbi univerzitetni diplomirani umetnostni zgodovinar. Vse od leta 1992 sodeluje v različnih umetniških projektih in ima tako priložnost neposredno spoznavati najbolj inovativno in aktualno sodobno umetniško dogajanje doma in po svetu.
         Kot član intermedijske skupine SIGNAL SEVER in SPEKTR!, je sodeloval na mnogih umetniških razstavah in festivalih, kot so: Ars Electronica Linz 1998 in 2008, Gwangju bienale 2002, Transmediale Berlin 2003, ISEA Singapur 2008, DEAF Rotterdam 2006 idr. Piše članke in kritike umetniških razstav in je avtor več kot 50 televizijskih oddaj o sodobni umetnosti. Od leta 2002 je direktor zavoda za umetniško produkcijo in ustvarjanje RX-TX in od leta 2011 kustos in član programskega sveta galerije Dimenzija napredka.

Marko Peljhan je eden najbolj profiliranih slovenskih intermedijskih in konceptualnih umetnikov. Svoje delo je predstavil na najpomembnejših bienalih in festivalih novih medijev, kakor tudi v institucijah sodobne umetnosti na svetu, kot so Documenta, Beneški Bienale, Transmediale, Istanbulski Bienale, Gwangju Bienale, Tate Modern, MACBA, New Museum of Modern Art, P.S.1 MOMA, Kiasma, YCAM Yamaguchi, NTT ICC Tokyo in Artlab Tokyo. Na Ars Electronici v Linzu, po mnenju nekaterih, najpomembnejšem intermedijskem festivalu na svetu, je skupaj s Carstenom Nicolaiem, leta 2001 prejel nagrado Golden Nica. Leta 2007 pa je bil tam, s samostojno razstavo, tudi t.i. izpostavljeni umetnik (»Featured artist«) tega festivala.
         Za svoje delo je prejel številne nagrade, med drugim nagrado UNESCO za digitalne medije, ter nagrado Prešernovega sklada. Od leta 2002 je profesor novih medijev in interdisciplinarnih študijev na Univerzi v Kaliforniji v Santa Barbari, kjer vodi laboratorij SYSTEMICS. Od leta 2009 je tudi sodirektor UCIRA - Inštituta za raziskave v umetnosti za celoten sistem desetih kalifornijskih univerz.