Pixxelpoint 2003 - The Pixel City, četrta edicija

Z razliko od prejšnjih let, ko je bil festival narejen le na podlagi razpisa in žiriranja prispelih predlogov, bo letošnji strukturno večplasten in intermedijski.

Poleg običajnega mednarodnega razpisa, bodo organizatorji in selektorji imeli možnost povabiti nekatere umetnike, katerih dela so referenčna za boljšo prezentacijo izbrane teme festivala.


utrinki iz Pixxelpoint-a 2002 (foto: Bojan Dobrečevič)

Na festivalu bomo organizirali simpozij na letošnjo temo - Pixel City, na kateri bo vsak od udeležencev, kakor tudi širša javnost imela možnost dobiti kar najboljši uvid v spremljajoče diskurze in teorije, ki spremljajo razvoj računalniške grafike ter urbaniziranja kiberprostora. Simpozij bo potekal od petka do nedelje. Na njem bomo poskusili graditi razumevanje posebnosti digitalnih prostorov, saj diskurza na to temo praktično ni.

Nekatere najbolj zanimive predavatelje bomo povabili, da za udeležence festivala organizirajo delavnice na različne teme. Delavnice bodo potekale čez dan, v prostorih kjer bo postavljena razstava, zvečer pa bomo poskrbeli za koncerte umetnikov, ki imajo za svoje izhodišče vizualiziranje pixel mest ali pa je zvočnost njihovih zvočnih prostorov zgrajena na grafičnem hardveru.


-o festivalu
-the pixel city
-prijava
-program
-fotografije
-povezave
-kontakt
-galerija
-pretekle edicije
-2000 2001 2002 -

-english version

- prva stran








Vpišite svoj e-mail za prejemanje okrožnice.



Od okrožnice se lahko odjavite kadarkoli. Navodila ob prejemu vsake.