koncerti

  • Petek, 30.11.01 Nova Gorica, Mestna galerija - otvoritev (prost vstop) ob 20:00
    SILENCE (Ljubljana, Slovenija)
  • Sobota, 01.12.01 Nova Gorica, Cream (prost vstop) ob 22:00
    Privee: House DJ opening party
    DJ Matis, DJ Filip, DJ Fedja (London, Velika Britanija)
  • Petek, 07.12.2001 Nova Gorica, Cream (vstopnina 800 SIT) ob 22:00
    Pixxel Beat Att@k Night
    T.B.F. (Split, Hrvaška)
    KING & AP (N.Gorica, Slovenija)
    Shocca e Mista (Treviso, ITA)
    Privee: hip-hop & beat with DJ Deso (Videm-Udine, Italija), DJ Fuda (Videm-Udine, Italija)
dodatna razstava
  • David Vartabedijan (Beograd, SR Jugoslavija): Astonishing Panorama of the Endtimes
    Razstava računalniških grafik, navdahnjenih z delom Marilyna Mansona
    30.11.01 - 07.12.01 Rotunda Primorskega gledalisca, Nova Gorica - otvoritev vzporedno s prireditvijo v Mestni galeriji

SILENCE (Ljubljana, Slovenija) (www.chrom.de)
Skupina Silence (tvori jo dvojec Hladnik & Benko) nastane leta '94. Leta '97 pri nemški založbi Chrom Records izda prvo ploščo "Ma non Troppo". Plošča si pri nemški reviji "New Life", nesporni avtoriteti na področju elektronske glasbe, prisluži naziv album meseca. Pod režijsko taktirko znanega nemškega fotografa Freda Stichnotha nastane na obalah Kenije videospot za skladbo "Samuel's Gabriel", ki ga premierno predvajajo na Vivi 2. Sledi turneja po Nemčiji. Leta '98 podpišeta Silence pogodbo z nemško firmo Brainstorm, ki ima pod svojim okriljem skupine, kot so Liquido, Tool itn. Leta '99 izdata svoj drugi, izrazito eksperimentalni album "Unlike A Virgin". Plošča naleti na odličen odziv tako v tujini kot doma. Stuttgartska revija "Orkus" jo razglasi za ploščo leta, medtem ko ji številne druge publikacije dodelijo najvišje možne ocene. (Zillo, Wrath, Ragazzi, Hannoversche Allgemeine Zeitung...) V okviru "Izštekanih" Jureta Longyke razprodata Štihovo dvorano Cankarjevega doma. Na začetku '00 izide maxi single za skladbo "Son Of Sin". Posnetek skladbe "Scream, Greeneyes", ki nastane ob televizijskem nastopu, pa postane video meseca septembra '00 na nemški internet strani www.netmusiczone.de. Silence trenutno snemajo tretjo ploščo.

DJ Matis, DJ Filip, DJ Fedja (London, Velika Britanija)
DJ Matis in DJ Filip sta domača DJ-ja, ki redno vrtita house glasbo v novogoriški diskoteki Cream. Pridružil se jima bo Slovenec iz Londona, DJ Fedja (IntoSomething/In-Deep/Dance&Disorder), ki je med drugim tudi organizator partyjev v Londonu. Redno vrti v Dogstarju (Dance & Disorder monthly), Nothing Hill Arts Clubu (Soleal, 5th Element), občasno tudi nastopa v zasedbi bas kitare in tolkal z imenom "Haris & Fedja live", s katerimi se je nedavno predstavil tudi v klubu Concorde iz Brightona, znanemu po Big Beat Boutique (Fat Boy Slim, X-Press 2). Z zasedbo bo februarja gostoval v Sao Paolu, Brazilija. Pri nas je redni gost kluba Kope (Sunrise Party), sodeloval je na Umekovemu povratku (Umek's return, Rdeča dvorana, Velenje), vrtel je tudi na Hrvaškem, Norveškem v načrtih pa je gostovanje na Švedskem, Finskem, itd. Produkcija: EP "Work in progress laus no.7" Haris + Fedja. Poznavalci glasbo, ki jo vrti DJ Fedja, označujejo z oznakami "deep tech house music" z veliko eksperimenta in občutka. Več o DJ Fedju, projektih in večerih na:
www.dogstarbar.co.uk, www.lausrecords.com

T.B.F. (Split, Hrvaška)
Na festivalu Pixxelpoint z neskritim veseljem napovedujemo nastop splitskih odtrgancev T.B.F., presenetljivih in prepričljivih proizvajalcev in reciklatorjev udarnih, zabavnih in pomenljivih zvokov in besedil. Njihov rap in hip-hop, cepljen na dalmatinsko jezičnost in ležernost pri združevanju stilov, začinjen s krivoverskim samplanjem, je prava in nevarna protiutež uveljavljeni sredinski hrvaški produkciji, ki nam vsem skupaj že gleda skozi ušesa.
Kljub mladosti T.B.F. niso novinci, saj delujejo že od leta 1990, prve pozitivne odzive pa so doživeli 1992. s predvajanjem demo pesmi na lokalnih radijskih postajah. Tedaj se je trem modelom, ki so se poimenovali Alex Dragi, Deluxe Dušo The Sumo Hrvat i Easy L.B. Medeni, pridružil mojster produkcijskih veščin Drakan Lukić Luky s svojim studiem, v katerem je 1997 nastala prva plošča "Ping Pong, umjetnost zdravog djira". V kratkem času je na valovih navdušenja skupina dosegla skorajda kultni položaj, tako pri publiki kot pri kritikih. Ni čudno, da je "ping pong kultura" postala prava filozofija, ki po besedah njenega vrhovnega komandanta "na nivoju zemeljskega sveta obstaja kot generator stalnega in predanega izražanja najvišjega spoštovanja vseh ljudi dobre volje, kot navdih v njihovem boju za boljši svet, kjer vladajo mir, strpnost in resnica."
Toliko bolj strupeni pa so T.B.F. proti vsemu, kar v ta svet ne sodi, in njihova besedila so pogosto ostra kritika družbenega stanja v Splitu in na Hrvaškem. Morda je tudi to razlog spora z njihovo založbo, ki jih je za tri leta ločil od diskografskih dejavnosti. Kar pa je imelo tudi dobre posledice, saj so vso energijo vložili v nastope, na katerih so vedno znova navduševali prisotne. Če se vam zdijo T.B.F. na plošči nenormalno dobri, pomislite na to, da so po splošnem prepričanju koncerti še veliko boljši...
Ob takšnem uspehu so lansko leto po čudnih poteh vendarle izdali še drugo ploščo "Uskladimo toplomjere", ki že po videzu daje vedeti, da je prišla prva pomoč - namenjena vsem, ki jih lahko ozdravi le dobra in pametna muzika in sveže neobremenjene ideje.
Koncerti T.B.F. so tostran meje sila redek fenomen, zato vas vabimo, da ne zamudite srečanja z njimi na Pixxelpointu.

KING & AP (N.Gorica, Slovenija)
Zloglasni novogoriški rap duo, ki je sodeloval na kompilaciji 5 Minutes Of Fame (Radyoyo) in nastopal na Breakbetnikk festivalu v Ljubljani. King je uspešno sodeloval pri projektu Mef & NOB, AP pa že nekaj časa uspešno vodi svojo oddajo Fresh Radio na valovih Radia Robin, občasno tudi organizira hip hop zabave. Duo že nekaj časa širi naokrog rimano besedo na avtohtoni način, brez dlake na jeziku in dovolj prepričljivo, da poznavalci KING & AP priznavajo nesporen talent, ki ga rap duo namerava v bodoče razkriti na samostojnem albumu. Tokrat jih bo spremljal DJ Deso, govori se tudi o presenečenju na odru.

Shocca e Mista (Treviso, ITA)
Mista (MC) in DJ Shocca sodelujeta od leta 1996, štiri leta kasneje sta predstavila do sedaj edini album "Colpi in aria" (Streli v zrak), ki je izšel v samozaložbi, distribucija pa je bila zaupana Vibra Records. Nastopata na koncertih po celotni Italiji, slovenski publiki sta se predstavila na Fresh Hip Hop Party-ju aprila letos. Informacije o albumu tudi na:
www.vibra.it

DJ Deso (Videm-Udine, Italija), DJ Fuda (Videm-Udine, Italija)
DJ Deso se je pričel z glasbo ukvarjati pri 14-ih letih, k temu ga je spodbudil ogled za njega prvega hip hop koncerta skupine Sanguemisto. Od tedaj je nastopal po različnih lokalih Triveneta v Italiji, pred enim letom se je pridružil skupini 21 click iz Gorice, s katerimi pripravlja CD prevenec. Zadnje leto vrti v klubu v Avianu, v katerega zahajajo vojaki Nata, zadnja dva meseca pa sodeluje v družbi z DJ Giuone na radiu v oddaji "Vai Compá". Prva produkcija v sodelovanju z DJ Fuda je mixkaseta z naslovom "Undergoundheadz". DJ Fuda je bil od leta 1994 grafiti writer, zadnji dve leti pa se vedno bolj posveča vrtenju hip hop glasbe.

David Vartabedijan
David Vartabedijan je rojen 23. 05.1968. v Beogradu. Šolo za Industrijsko oblikovanje (oddelek grafični dizajn) je zaključil 1987. leta, ko se je vpisal na Fakulteto likovnih umetnosti (oddelek grafika), kjer je leta 1992 diplomiral. Od 1985. se začne aktivneje ukvarjati z grafičnim oblikovanjem. Istočasno se posveča risanju stripov, ki jih objavlja v mladinskih časopisih "Non", "Mladost", "Naš strip", in sodeluje pri delu striparskega društva "Beogradski krug 2". Med leti 1990-93 oblikuje plakate za klub FLU "Akademija" V letih 1989-90 dela kot pomočnik tehničnega urednika in kot oblikovalec magazina "Pop-Rock" (NIP Politika), v katerem tudi sodeluje kot novinar in kritik. Od 1992. dela na Radiu "Politika" kot avtor in voditelj oddaj, posvečenih rock kulturi, maja 2001 pa postane glasbeni urednik RTV "Politika". Od 1990. pa do danes dela kot D.J. v beograjskih klubih, pretežno v okvirih hard rock, punk in metal večerov. Od 1994. do 1997. dela kot glavni urednik in oblikovalec magazina "Rocks". Nepretrgoma se posveča oblikovanju plakatov in ovitkov za CDje in kasete (čez štirideset) vseh jugoslovanskih založnikov. Na prvi skupni razstavi je z grafikami sodeloval 1990., samostojno pa razstavlja od leta 1992.